martes, 29 de diciembre de 2009

Google docs

Ara ja fa bastant temps a classe de Gestio de la Informació i Tic vam descobrir el fantàstic món de GOOGLE DOCS.
Dintre del enorme món de google, trobem una aplicació que és google documents.
És una eina molt útil ja que pots crear documents de word, presentacions power point, enquestes... i el millor de tot és que ho pots compartir amb la gent i així fer un treball en comú cadascú desde casa seva.


Com es pot veure a la foto de sota, també podem publicar la presentació o el document com a pàgina web. Això és molt útil ja que només amb la direcció on es troba la gent ho pot veure i també ens ajuda a l'hora de no haver de portar un pendrive tot el dia amunt i avall ja que està a internet.


* * *

Finalment, com a valoració vull dir que aquest programa m'ha estat moll útil tant per fer treballs de la universitat com per fer treballs pròpis, ja que no només podem compartir els documents sinó tenim la comoditat de no haver de guardar el treball a un pen ja que està a internet.
És un dels programes que més m'ha agradat fer servir i que continuaré fent servir.

L'ordinador com a EINA DE TREBALL

Quan parlem de l'ordinador com a eina de treball ens referim a que deixem experimentar al nen i que expressi lliurement per mitjà de l'ordinador. Ens ajuda a incrementar la seva creativitat i imaginació.
Un programa que hem fet servi ha estat L'ARTRAGE

L'artrage és un programa similiar al Paint però amb més aplicacions i opcions per pintar. És un programa molt real ja que si ajuntem dos colors, no ens queda un sobre l'altre sinó que s'ajunten.

Aquí podem veure, dues imatges tretes del programa on podem veure la varietat de estris que podem fer servir per pintar i una paleta on apareixen tots els colors. A més també podem trobar altres elements que serveixen per decorar la imatge. És un programa que ens pot servir tant per deixar que els nens experimentin com per fer una composició d'imatges o per retocar-les.

Com solen dir... la millor manera per conèixer un programa com aquests, és pasar-se una estona i anar descobrint les diferents opcions que té.

Aquí a continuació us deixo el meu dibuix. Espero que us agradi!!


* * *

Finalment, com a valoració vull destacar que aquest programa és molt interessant per descobrir diferents maneres de pintar. He trobat molt interessant la quantitat d'estris que hi ha per pintar i el millor de tot es veure que hi ha diferència entre els diferents estris. Considero que és un bon programa per nens ja que els ajuda a innovar i a descubrir nous horitzons

Ordinador com a LABORATORI

Quan parlem de "l'ordinador com a laboratori" ens referim a quan és l'ordinador que ens presenta obstacles que els nens han de superar per poder pasar de nivell. És un treball de descoberta i d'autoaprenentatge.


Un exemple tractat a classe és el joc CRAYON PHYSIC



És un joc molt original format per diferents trenca-closques sobre un full de paper on els objectes fan allò que vols.
És un joc recomenat per nens de 5-8 anys.
Trobem 70 nivells on el nen apren a resoldre problemes, proves, saber com funciona la física...
El nen quan fa servir el joc, anirà augmentant el seu aprenentatge i adquirint nous conceptes.

* * *
Finalment, com a valoració m'agradaria dir que considero que aquest joc és molt beneficiós per als nens ja que ha de desenvolupar la lògica per tal que ells mateixos vaguin desenvolupant sols habilitats. És beneficiós ja que fa que el nen es senti autònom a l'hora de jugar.

AUDACITY









Audacity és un programa que serveix per editar música; podem tallar un troç que volguem, podem grabar veu sobre una cançó, posar efectes... És un programa amb una gran varietat de possibilitats per treballar amb el so.


En aquestes imatges podeu veure quin és el procés que cal seguir per tal de importar una cançó al programa i poder començar a treballar amb ella. És un programa que té grans possibilitats a l'hora de "jugar" amb la música, ja que tenim diferents efectes i velocitats.

Aquest programa el vàrem conèixer a partir d'un treball que havíem de fer a classe amb el movie maker. Haviem de posar una música de fons amb la nostra veu recitant un poema i simultàniament, s'havia de veure la lletra del poema recitat.


* * *


Aquest, juntament amb el google Docs han estat els dos programes que més he fet servir aquest semestre, ja que per totes les exposicions que hem fet, li hem posat música i la hem quadrat a la durada del vídeo fent que el volum disminueixi entre altres opcions.
És un programa molt potent i molt fàcil d'utilitzar.

lunes, 28 de diciembre de 2009

Ordinador com a MESTRE

Com ja us he dit anteriorment, una de les maneres per utilitzar els ordinadors a les aules és amb "l'ordinador com a mestre". L'ordinador rep aquest nom quan l'us que li fem a l'ordinador és que el nen segueix els pasos marcats per l'ordinador. D'aquest manera treballa el nen independient i no necessita l'ajuda del mestre ja que està guiat per les ordres del mestre.
Cal que el mestre hagui fet un treball previ de introducció per tal que els nens no es perdin.

Dins d'aquest títol hem teballat "ZonaClic"

El Clic és un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permet crea diferents activitats educatives.

La Zona Clic és un servei del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i té l'objectiu de difondre i donar suport a l'us d'aquest recurs i oferir un espai obert on els educadors poden compartir els materials creats amb el programa



A la pàgina principal, podem trobar diferents seccions on podem destacar la biblioteca d'activitats on podem trobar moltes aplicacions creades per educadors de diferents països. Dins de la Zona Clic, trobem el JClic que és un entorn que serveix per crear activitats i utilitzlar-les amb els nens per veure el seu progrés i evolució de manera automàtica. Cadascú el pot crear al seu gust. Cal destacar que és una eina molt bona ja que els nens no estan marcats per un ritme de treball sinó que són ells mateixos els que van al seu ritme i segons el seu nivel. Una altre secció que podem destacar és JClicAuthor que és una aplicació gratuita i ens serveix per modificar els programes del JClic, per publicar activitats dins d'una pàgina web...

* * *

Finalment, com a valoració m'agradaria destacar que és un recurs molt útil ja tant a nivell dels nens per aprendre de manera autònoma i individual, ja que si alguna cosa no entén, pot tornar a realitzar la mateixa activitat, com a nivell del mestre, ja que és una manera molt bona de tenir activitats preparades per als nens i també té un sistema en què és molt senzill veure la evolució dels nens.

Us de les TIC a l'aula

Avui a classe de Gestio de la Informació i Tic, hem treballat diferents maneres de treballar amb els ordinadors a les aules. Els hem classificat en 4 punts:


  1. ordinadors com a mestre

  2. ordinadors com a laboratori

  3. ordiandors com a eina de treball

  4. ordinador com alunmes

En les seguents publicacions us explicaré les diferències que hi ha entre els diferents tipus de treball que podem fer amb els nens i els ordinadors a les aules.

Espero que us resulti entenedor.


martes, 24 de noviembre de 2009

ACTUALITAT CULTURAL

TALLER INFANTIL DE CALENDARIS

Al centre comercial ILLA DIAGONAL(Avinguda Diagonal 557, 08029 Barcelona), durant uns dies concrets trobem un taller per a nens per fer calendaris d'advent.

DATES: Divendres 20 i 27 de novembre: de 17:00 a 20.30:00h
Dissabte 21 i 28 de noviembre: de 12:00 a 14:00h i de 17:00 a 20.30:00h

LLOC: Davant de la botiga MUJI (planta -1)

ACTUALITAT CULTURAL


És una exposició fotogràfica que es troba a Barcelona actualment des del 11 de Novembre fins al 13 de Decembre de 2009. És una exposició amb la selecció de 200 millors fotografies seleccionades per un jurat a partir de les millors fotografies de l'any 2008. Aquesta exposició es troba a la CCCB (centre de cultura contemporànea de Barcelona)


viernes, 20 de noviembre de 2009

Setmana d'Activitats extraordinàries

Avui és dia 20 de Novembre, és a dir, avui acaba la setmana d'activitats extraordinàries.
Ha estat una setmana molt completa on hem fet diferents tipus d'activitats i sortides com per exemple la visita de "La Fundació Miró", l'exposició de l'Eugènia Balcells "Freqüències" entre altres...

Personalment, considero que ha estat una setmana molt productiva ja que em realitzat diferents activitats totes aplicables al món de la educació.
Personalment, no vaig poder fer totes les activitats proposades ja que el passat 15 d'octubre vaig patir un accident que em va fer haver d'estar uns dies hospitalitzada i anar amb crosses.
He intentat que aquest fet no afectés molt durant la setmana i durant el curs, però tot i així hi ha coses que no he pogut fer com per exemple l’estada a l’escola que sincerament era l’activitat que més ganes tenia de fer ja que mai havia estat a una escola bressol, però em consola que més endavant ho farem durant un semestre sencer.

A continuació us deixo el vídeo que he fet deixar constància de totes les activitats que hem fet.

Que comenci el vídeo!!!!!


Espero que us hagui agradat!!

lunes, 16 de noviembre de 2009

Setmana d'activiats extrordinàries

Avui ha començat la setmana d'activitats extraordinàries amb la conferència de l'Eulàlia Bosch sota el títol: FER DE MESTRE
Durant el transcurs de la conferència l'Eulàlia ens ha anat parlant de diferents temes relacionats amb l'educació sempre des del seu punt de vista. M'agradaria destacar alguns aspectes que ha desenvolupat a la conferència com la comparació entre les baques i els estudiants, l'any Cerdà, també m'han agradat frases com: "cal se savi", "els nens són curiosos per necessitat" ...

Aquesta conferència que ens ha obert la setmana de les activitats extraordinàries ha estat interessant encara que també he trobat algunes parts una mica abstractes, ja que hi havia parts en les que vaig perdre el fil, però sincerament haig de dir que va estar interessant les coses que ens va transmetre a partir de les imatges i fotografies d'obres d'art. Trobo molt important el fet de que els nen descobreixin l'art, encara que sempre al nivell adequat per la seva edat.

jueves, 12 de noviembre de 2009

Treball col·laboratiu

Desde la classe de Gestió de la Informació i Tic hem hagut de fer un treball col·laboratiu.




Aquest treball està format per tres parts.




1. la presentació d'un índex




2. el formulari contestat per gent anònima.




Aquí podeu trobar les respostes obtingudes




3. una presentació on també trobem englobat l'índex presentat anteriorment.





* * *

Finalment, com a valoració d'aquest treball vull dir que ha estat entretingut i que ens ha servit per conèixer el gran món que amaga GOOGLE. Molts de nosaltres ens hem quedat impressionats de la facilitat de fer un treball amb google Docs entre 5 persones.

Vull dir que és un treball que m'ha agradat fer i també m'ha agradat conèixer aquesta aplicació de GOOGLE tan potent


martes, 10 de noviembre de 2009

Lectura en veu alta


Avui hem fet la lectura en veu alta que consistia en sortir davant de la classe a llegir un fragment d'un text que nosaltres volguéssim. Poc a poc, vam anar sortint tots i depenent de com ho fèiem, ens donava algunes indicacions per tal de millorar la lectura relacionades amb:
El volum ha de ser l'adequat per tal que arribi al públic al que va destinat, fins a l'últim seient. És molt important ja que a l'hora de fer una xarrada si la gent a la que parles no li interessa el tema desconectarà i la gent que li interessa, acabarà perdent l'interès ja que no ho sent bé.
La velocitat, és un altre aspecte important ja que s'ha de llegir a un ritme lent ja que la gent que ens escolta no té el paper del que està sentint i si es per ja no sabrà què està escoltant. Per tal de no llegir molt ràpid cal fer diferents pauses
LA COMA: 2 segons
EL PUNT: 4 segons
EL PUNT I APART: 7 segons
D'aquesta manera el text llegir serà entès per totes les persones ja que seran capaces d'assimilar allò que escolten.
La postura del cos també és molt important ja que tal i com vam llegir al llibre "com parlar bé en públic" és important no mostrar una aparença de nerviosisme ja que això no millora la nostra lectura. És important anar mirant al públic ja que no ho estem llegint per a nosaltres sinó que va destinat a un públic que ens escolta.
La vocalització també és un punt important a l'hora de llegir el text per tal que es pugui entendre. Em de tenir especial cura amb sons complicats com "ll" "rr".

Jo quan vaig haver-ho de llegir, no estava nerviosa ja que com no ho vaig poder fer aixecada, vaig llegir-ho pausadament, l'únic problema que vaig tenir, va ser el so "ll" en alguna paraula.
El meu fragment estava extret d'un text que es diu "La font de la felicitat". És un text que vam fer un grup de 10 persones a l'estiu i era el treball final del curs de monitors que vaig fer.

Aquesta activitat ha estat una de les més complicades que hem hagut de fer juntament amb la futura recitació d'un poema davant de la classe, ja que encara que serem mestres i haurem d'estar davant de nens, dóna molt respecte el fet d'haver de llegir en veu alta un text però considero que aquest exercici ha estat molt beneficiós per nosaltres ja que hem perdut una mica d'aquesta vergonya, por...
El fet de llegir i rebre uns consells de com millorar la lectura ho trobo molt beneficiós per nosaltres ja que encara que passem una estona una mica incòmode ens ha servit per millorar molt la lectura en veu alta.

miércoles, 4 de noviembre de 2009

Windows Movie Maker: poema


Aquest treball, consisteix en agafar un poema i amb una cançó de fons s'ha de realitzar un video.
Per fer aquest vídeo, cal utilitzar diferents programes:
1. Audacity: serveix per gravar tot tipus de veus, músiques, etc..
2. Windows Movie Maker: serveix per fer un video a partir d'imatges, música, text...

La realització d'aquest treball m'ha estat una mica complicat ja que com era un treball que ja havien fet els meus companys a classe, ho he hagut de fer jo sola i havia alguns programes que m'ha costat de baixar.
Finalment, he aconseguit fer el vídeo amb la música de fons, la meva veu, les imatges i el text del poema escrit sobre les imatges.

M'ha agradat fer aquest treball ja que he conegut un nou programa molt potent que és el Audacity que es pot utilitzar per realitzar tot tipus de treballs.

Mapa conceptual: Cmaptools

Aquest és el meu mapa conceptual:



abans de fer el mapa conceptual, s'ha de descarregar el programa "Cmaptools". Un cop descarregat el programa, comencem a fer l'esquema, en el meu cas, de la meva família. Un cop acabat, hem de introduir algunes entrades que només es veuen quan posem el ratolí sobre la paraula.
Un cop finalitzat, com volem utilitzar el treball per penjar-lo a una pàgina web, hem de posar "exportar Cmaps como... página web"

Aquest treball per mi ha estat mol útil ja que no només serveix per fer mapes conceptual sinó que també per esquematitzar apunts. És una bona eina per fer treballs per tal que quedin organitzats i també és important ja que es fan de manera molt ràpida.
Finalment, només dir que és un programa que li donaré bastant us per diferents coses de la universitat

Cmaptools: Programari lliure


Abans de fer el mapa conceptual, s'ha de descarregar el programa "Cmaptools". Un cop descarregat el programa, comencem a fer l'esquema, en el meu cas, de la meva família. Un cop acabat, hem de introduir algunes entrades que només es veuen quan posem el ratolí sobre la paraula.
Un cop finalitzat, com volem utilitzar el treball per penjar-lo a una pàgina web, hem de posar"exportar Cmaps como... página web"

Aquest treball per mi ha estat mol útil ja que no només serveix per fer mapes conceptual sinó que també per esquematitzar apunts. És una bona eina per fer treballs per tal que quedin organitzats i també és important ja que es fan de manera molt ràpida.
Finalment, només dir que és un programa que li donaré bastant us per diferents coses de la universitat
* * *
Finalment, com a valoració només em queda dir que aquest programa m'ha sorpès molt positivament ja que no només el podem fer servir per fer arbres com el que us he posat a la foto sinó que també ens serveix per fer esquemes, apunts...
Etstic contenta d'haver conegut aquest programa i sé que el continuaré utilitzant i recomaman a la gent que m'envolta ja que és molt fàcil de fer anar i a més el resultat és molt bo.

domingo, 1 de noviembre de 2009

¿Qué tienes debajo del sombrero?


Ara ja fa una dies, els meus companys van veure a l'assignatura de Plàstica la pel·lícula "¿qué tienes debajo del sombrero?". Com jo no hi vaig ser, vaig veure-la l'altre dia a casa.
Judith Scott és una escultora nord-americamericana de 62 anys que li arriba el reconeixement internacional després de viure 36 anys en una institució psiquiàtrica. Judith té Sindrome de
Down y és sordmuda. La seva història, explicada a través de la seva germana bessona, Joyce, sense cap discapacitat, és el detonant d'una pel·lícula que viatja a Creative Growth Art Center de California y descobreix a altres personatges que, com Judith, busquen expressar-se a través de l'art.

"¿Qué tienes debajo del sombrero?" és una pel·lícula que m'ha agradat molt ja que es pot veure la lluita per part de la Joyce, per tal que la seva germana Judith pugui ser feliç. Aquest fet, el podem veure reflectit al llarg de tota la pel·lícula ja que veiem com la treu del centre i se la porta a casa seva...
El que més m'ha agradat d'aquesta pel·lícula és la sensibilitat amb la que ha esta tractada ja que és un tema molt emotiu i del que fan caure les llàgrimes.
Veure la pel·lícula ajuda per donar-te compte de la sort que pots tenir a la vida neixent d'una manera o d'una altra i simplement depenent del lloc i amb les condicions de com neixes canvia tot. la vida pot donar un gir de 360 graus.
També haig de dir que trobo molt important els treball que fan el Creative Growth Art Center de California, entre altres, ja que hi ha molts centres que ajuden a la gent amb problemes a superar-se dia a dia i considero que és un treball exemplar ja que en el cas de la Judith, gràcies a l'art ella pot expressar tot allò que no pot fer amb paraules. Aquesta és la manera amb la qual ella ens obra una finestra del seu món que es troba dins seu i que no es pot accedir de cap de les maneres sinó és a partir de les seves obres d'art.

viernes, 30 de octubre de 2009

Qui ets tu?

"L'ajuda que sempre necessitem i mai volem demanar"


Podem descriure a una persona des de diferents i molt variats punts de vista. A nivell físic, sóc una noia d’ulls marrons amb cabell curt des de fa tres anys, pell morena, cos gran i un 40 de peu. Tinc un gran vici que és mossegar-me les ungles. A nivell psicològic, sóc una persona sincera, i de vegades potser massa i tot, però amb el temps he anat aprenent com dir les coses, també sóc una noia oberta, que li agrada conèixer a gent de tot tipus, senzilla i detallista ja que m’agrada fer petits detalls que son els que marquen una amistat. A nivell familiar, sóc la filla única dels meus pares i la única nena de la família, que és una avantatge i al mateix temps un desavantatge ja que tots em cuiden a mi, però de vegades em sento sola. A nivell d’amistats, no em puc queixar de les amigues que tinc, ja que en aquests últims dies m’han demostrat molt, ja que com diuen, en els mals moments és quan es demostra l’amistat. A nivell universitari, sóc companya de moltes noies, les quals m’estan ajudant molt ara que estic en aquesta situació. També sóc una amant dels animals excepte del rèptils com les serps, sóc amant de la fotografia, encara que no realitzo grans fotos. Sóc amant de la natura i de les excursions per la muntanya per desintoxicar-me i respirar aire pur. Aquesta sóc jo i com ets tu?


jueves, 29 de octubre de 2009

Eucagest

A la classe d'Educació Física, vam realitzar un conjunt de jocs per tal de treballar les capacitats condicionals que son:
RESISTÈNCIA: permet fer la tasca motriu durant un llarg període de temps
FORÇA: permet tenir un cert to muscular per desenvolupar la tasca correctament
VELOCITAT: permet fer l'acció motriu amb el menor temps possible.
FLEXIBILITAT: ofereix mobilitat per realitzar accions motrius correctament
Els objectius que volíem aconseguir amb aquesta sessió eren treballar la resistència i la intensitat

JOCS
1. El rei: form
ant grups
de 4 persones, s'havia d'imitar allò que feia el primer
2. Tocar i parar: 3 persones paren, quan et toquen t'has de quedar parat fins que et salvi un altre company.

2.1 per salvar, cal passar entre les cames de la persona que està parada

2.2 per salvar, la persona que t'ha de salvar, ha de pujar-se en braços de la persona pillada
2.3 per salvar, la persona que t'ha de salvar ha de saltar per sobre de la persona pillada










3. Relleus: es formen grups de 4 persones.
3.1: El primer
relleu con
sisteix en una prova de velocitat. S'ha de tocar la xarxa i tornar.
L'objectiu és arribar primer (velocitat)

3.2 Amb un pal a la mà, tots en van enganxant a pal fins que tots acaben junts, agafats del mateix pal


3.3 a peu coix, tots els membres del grup avancen junts










4. EL cicle de la vida: s'han de realitzar 4 equips: Cucs, Ocells, Guineus i persones

Persones: pillen guineurs
pillats per cucs
Guineus: pillen ocells
pillats per persones
Ocells: pillen cucs
pillats per guineus
Cucs: pillen persones
pillats per ocells
Quan ets agafat per un grup, et porten a la seva base.
No pots ser pillat mentre portes a algú a la base
obj: trencar la cadena vital, eliminant a un grup
Per salvar als membres del grup, cal que els pillats s'agafin de les mans i un altre toqui a un del grup i tots estaran salvats

5. la bomba

domingo, 25 de octubre de 2009

M'han operat


Hola a tots!
Suposo que ja us heu adonat que ara ja fa 10 dies que vaig tenir un accident anant a la universitat amb la moto.
Em van ingressar al Clínic i em van dir que m'havien d'operar. Al dia següent d'haver ingressat al hospital, em van operar del escafoide que és un os del peu. La operació va durar una hora i mitja i em van posar quatre agulles per tal d'aguantar l'os que estava molt trencat.
Quan ja portava sis dies al Clínic, em van portar a la Clínica del Pilar on estic fins demà dilluns.
Ara mateix no sé quan tornaré a la universitat ja que no puc posar el peu a terra però tornaré lo abans possible per tal de perdre el menor número de classes.





Excursió via ferrata


Ara ja fa quasi dues setmanes que vaig a anar amb els meus pares i uns amics a fer una Via Ferrata. Potser ara mateix s esteu preguntant en què consisteix, és molt senzill, ara mateix us ho explico.
La Via Ferrata consisteix en un recorregut pautat per la muntanya però no al estil passeig, sinó que és com una espècie d'escalada però fent un recorregut horitzontal per la muntanya i no pas vertical. Aquest recorregut es realitza amb un arnès que porta unes cordes d'on surten uns
mosquetons que es porten sempre lligats a una corda d'acer que fa de seguretat. Es porten dos ja que mai pots estar deslligat.
L'excursió va ser molt interessant i entretinguda però al mateix temps molt cansada, però em va servir per veure que tots tenim esperit de superació encara que ens trobem en situacions difícils i que en aquell moment creiem que son difícils de superar. L'excursió va acabar molt bé, però molt cansat.
Haig de dir que és una experiència que recomano a tothom.
Aquí us deixo un video perquè veieu en què consisteix i unes fotos de la meva experiència.










jueves, 8 de octubre de 2009

pràctica classe

Portada

índex


Introducció


Blogs


Blogosfera



jueves, 1 de octubre de 2009

EUCAGEST





A la sessió realitzada el passat dimecres, como totes les anteriors estava formada per dues parts, la primera de les quals corresponia a la part més teòrica.
En aquesta primera hora vam buscar per la nostra conte una pròpia definició d'educació física a partir d'unes paraules que entre tots havíem tret.
Quan vam posar les respostes en comú, ens va passar una presentació amb un conjunt de
definicions de MOTRICITAT, PSICOMOTRICITAT, GIMNÀSTICA, EDUCACIÓ FÍSICA I
EDUCACIÓ.
En finalitzar la part teòrica ens vam dirigir a la sala per fer alguns jocs com
: els virus i els metges, la pilota cooperativa, el director d'orquestra i el tigre engabiat entre altres.


La sessió va ser com interessant i vam aprendre que no només s'han de fer jocs per que sí sinó que sempre hem de tenir un objectiu general i per mitjà dels jocs l'hem d'assolir.

martes, 29 de septiembre de 2009

Qui consideres que es un bon comunicador?


Avui a la classe de Comunicació oral, escrita i digital hem fet una activitat on cadascú havia de dir qui era un bon comunicador.
El resultat ha estat aquest:
NOMS:
Matias Prats, Pedro Piqueras, Albert Om, Espartac Peran, Andreu Buenafuente, Jesús Vázquez, MºLluïsa Abram, Pep Guardiola, Iñaki Gabilondo, Marc Franco, Pilar Rahola, Carles Francina, Mercedes Milà, Oriol Jonqueras. Raquel Sanz, Mónica Terribas, Belen Esteban, Maria Patiño i Susana Griso.
ADJECTIUS:
intel·ligent, humor, gesticulador, expressiu, delicadesa, paciència, directe, claredat, adequat, tranquil·litat, empatia, discreció, vocalització, participatiu, volum, actitud, ritme, seguretat, proximitat, valentia, sense vergonya, treballador, ben documentat, professional, entonació, adjectiva, realista, espontaneïtat, dinàmic, alegre. bona presència, imatge respectable, caràcter i implicació.

Com podem veure tots aquests personatges tenen un factor en comú que és que tots estan relacionats amb els medis de comunicació.

i tu qui creus que és un bon comunicador i amb quins tres adjectius el descriuries?

El calaix de la música: les qualitats del so



A la passada classe d'expressió musical, la MºLluïsa Abram ens va demanar que entréssim al calaix de la música, pàgina web creada per la universitat per tal d'ajudar als alumnes en tot el possible.
Ens ha demanat que busquem quines son les qualitats del so.
El so té quatre qualitats:
  • DURADA: depèn del temps que roman a l'orella. Hi ha dos tipus de sons, el so llarg si dura més i el so curt si dura menys.
  • ALTURA: depèn del nombre de vibracions per segon. hi ha dues freqüències, la freqüència llarga que correspon a un so agut i la freqüència curta que correspon a un so més greu
  • INTENSITAT: depèn de l'amplitud de l'ona sonora. hi ha dos tipus d'amplitud, la que és més gran que correspon a un so fort i la que és més petita que correspon a un so fluix.
  • TIMBRE: depèn del material que vibra i de la tècnica que s'utilitza per fer-lo vibrar. Correspon al so produït per cada instrument.

Aquí podeu veure el nom de les notes, el dibuix i el silenci que correspon a cada nota












i aquest altre dibuix correspon a les equivalències de les notes


Educació Física



la primera sessió d'aquesta asignatura estava formada per dues parts.
La primera corresponia a l'explicació del contingut de l'assignatura i la segona consistia en el visionat de la pel·lícula: "Quiero ser como Beckham".
A partir d'aquesta pel·lícula teniem que trobar manifestacions que fossin objecte d'estudi des de l'educació física.
La sessió següent, va ser la primera classe que vam fer a Eucagest. Va ser una classe una mica accidentada ja que com no hi haviem estat mai, bastanta gent va arribar tard. Un cop estàvem la majoria, vam començar la classe, primerament vam posar en comú tot allò que la sessió anterior havíem analitzat individualment sobre la pel·lícula. Va ser un tema que va donar molt de si i vam fer grans aportacions.
Un cop finalitzada aquesta part, vam anar a donar una volta per les instal·lacions i després vam començar la classe.
La classe es va desenvolupar al voltant d'uns jocs que ens van servir per coneixe'ns els uns als altres. Vam realitzar diferents jocs, com el rei, les pilotes de colors, enderrocar la torre... entre altres. La sessió va acabar a las 10 del matí després de passa una bona estona.

plasmació de la realitat amb colors secundaris



Ahir, a l'assignatura de expressió plàstica vam realitzar un exercici que consistia en observar la realitat i plasmar-ho al paper amb colors secundaris...
Els colors secundaris es formen a partir de la barreja dels colors primaris que són el cian, groc i magenta.



l'objectiu de l'exercici era trobar les diferents tonalitats de morats, verds i taronges...
Va ser una pràctica molt interessant que m'ha servit per adonar-me que no sóc tan negada amb la plàstica com jo creia!
El resultat ha estat aquest! no esta gens malament no?

jueves, 24 de septiembre de 2009

Qui sóc jo?

Com ja sabeu la setmana passada vam fer l'activitat de "Qui sóc jo".
Va resultar una exercici molt interessant ja que vam haver de ser nosaltres mateixos qui ens descrivíem.
Personalment considero que es un exercici difícil ja que sempre a l'hora de fer una descripció pròpia sempre ens fixem en els defectes, però també cal tenir el compte les coses bones, ja que com vaig dir en el meu escrit tant les coses bones com les dolentes son les que ens fan ser les persones que som.

martes, 22 de septiembre de 2009

Benvinguts

Aquí us presento el meu bloc, on a partir d'ara faré diferents publicacions sobre temes tractats a les diferents classes.

Ens veiem!