martes, 29 de diciembre de 2009

Google docs

Ara ja fa bastant temps a classe de Gestio de la Informació i Tic vam descobrir el fantàstic món de GOOGLE DOCS.
Dintre del enorme món de google, trobem una aplicació que és google documents.
És una eina molt útil ja que pots crear documents de word, presentacions power point, enquestes... i el millor de tot és que ho pots compartir amb la gent i així fer un treball en comú cadascú desde casa seva.


Com es pot veure a la foto de sota, també podem publicar la presentació o el document com a pàgina web. Això és molt útil ja que només amb la direcció on es troba la gent ho pot veure i també ens ajuda a l'hora de no haver de portar un pendrive tot el dia amunt i avall ja que està a internet.


* * *

Finalment, com a valoració vull dir que aquest programa m'ha estat moll útil tant per fer treballs de la universitat com per fer treballs pròpis, ja que no només podem compartir els documents sinó tenim la comoditat de no haver de guardar el treball a un pen ja que està a internet.
És un dels programes que més m'ha agradat fer servir i que continuaré fent servir.

L'ordinador com a EINA DE TREBALL

Quan parlem de l'ordinador com a eina de treball ens referim a que deixem experimentar al nen i que expressi lliurement per mitjà de l'ordinador. Ens ajuda a incrementar la seva creativitat i imaginació.
Un programa que hem fet servi ha estat L'ARTRAGE

L'artrage és un programa similiar al Paint però amb més aplicacions i opcions per pintar. És un programa molt real ja que si ajuntem dos colors, no ens queda un sobre l'altre sinó que s'ajunten.

Aquí podem veure, dues imatges tretes del programa on podem veure la varietat de estris que podem fer servir per pintar i una paleta on apareixen tots els colors. A més també podem trobar altres elements que serveixen per decorar la imatge. És un programa que ens pot servir tant per deixar que els nens experimentin com per fer una composició d'imatges o per retocar-les.

Com solen dir... la millor manera per conèixer un programa com aquests, és pasar-se una estona i anar descobrint les diferents opcions que té.

Aquí a continuació us deixo el meu dibuix. Espero que us agradi!!


* * *

Finalment, com a valoració vull destacar que aquest programa és molt interessant per descobrir diferents maneres de pintar. He trobat molt interessant la quantitat d'estris que hi ha per pintar i el millor de tot es veure que hi ha diferència entre els diferents estris. Considero que és un bon programa per nens ja que els ajuda a innovar i a descubrir nous horitzons

Ordinador com a LABORATORI

Quan parlem de "l'ordinador com a laboratori" ens referim a quan és l'ordinador que ens presenta obstacles que els nens han de superar per poder pasar de nivell. És un treball de descoberta i d'autoaprenentatge.


Un exemple tractat a classe és el joc CRAYON PHYSIC



És un joc molt original format per diferents trenca-closques sobre un full de paper on els objectes fan allò que vols.
És un joc recomenat per nens de 5-8 anys.
Trobem 70 nivells on el nen apren a resoldre problemes, proves, saber com funciona la física...
El nen quan fa servir el joc, anirà augmentant el seu aprenentatge i adquirint nous conceptes.

* * *
Finalment, com a valoració m'agradaria dir que considero que aquest joc és molt beneficiós per als nens ja que ha de desenvolupar la lògica per tal que ells mateixos vaguin desenvolupant sols habilitats. És beneficiós ja que fa que el nen es senti autònom a l'hora de jugar.

AUDACITY









Audacity és un programa que serveix per editar música; podem tallar un troç que volguem, podem grabar veu sobre una cançó, posar efectes... És un programa amb una gran varietat de possibilitats per treballar amb el so.


En aquestes imatges podeu veure quin és el procés que cal seguir per tal de importar una cançó al programa i poder començar a treballar amb ella. És un programa que té grans possibilitats a l'hora de "jugar" amb la música, ja que tenim diferents efectes i velocitats.

Aquest programa el vàrem conèixer a partir d'un treball que havíem de fer a classe amb el movie maker. Haviem de posar una música de fons amb la nostra veu recitant un poema i simultàniament, s'havia de veure la lletra del poema recitat.


* * *


Aquest, juntament amb el google Docs han estat els dos programes que més he fet servir aquest semestre, ja que per totes les exposicions que hem fet, li hem posat música i la hem quadrat a la durada del vídeo fent que el volum disminueixi entre altres opcions.
És un programa molt potent i molt fàcil d'utilitzar.

lunes, 28 de diciembre de 2009

Ordinador com a MESTRE

Com ja us he dit anteriorment, una de les maneres per utilitzar els ordinadors a les aules és amb "l'ordinador com a mestre". L'ordinador rep aquest nom quan l'us que li fem a l'ordinador és que el nen segueix els pasos marcats per l'ordinador. D'aquest manera treballa el nen independient i no necessita l'ajuda del mestre ja que està guiat per les ordres del mestre.
Cal que el mestre hagui fet un treball previ de introducció per tal que els nens no es perdin.

Dins d'aquest títol hem teballat "ZonaClic"

El Clic és un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permet crea diferents activitats educatives.

La Zona Clic és un servei del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i té l'objectiu de difondre i donar suport a l'us d'aquest recurs i oferir un espai obert on els educadors poden compartir els materials creats amb el programa



A la pàgina principal, podem trobar diferents seccions on podem destacar la biblioteca d'activitats on podem trobar moltes aplicacions creades per educadors de diferents països. Dins de la Zona Clic, trobem el JClic que és un entorn que serveix per crear activitats i utilitzlar-les amb els nens per veure el seu progrés i evolució de manera automàtica. Cadascú el pot crear al seu gust. Cal destacar que és una eina molt bona ja que els nens no estan marcats per un ritme de treball sinó que són ells mateixos els que van al seu ritme i segons el seu nivel. Una altre secció que podem destacar és JClicAuthor que és una aplicació gratuita i ens serveix per modificar els programes del JClic, per publicar activitats dins d'una pàgina web...

* * *

Finalment, com a valoració m'agradaria destacar que és un recurs molt útil ja tant a nivell dels nens per aprendre de manera autònoma i individual, ja que si alguna cosa no entén, pot tornar a realitzar la mateixa activitat, com a nivell del mestre, ja que és una manera molt bona de tenir activitats preparades per als nens i també té un sistema en què és molt senzill veure la evolució dels nens.

Us de les TIC a l'aula

Avui a classe de Gestio de la Informació i Tic, hem treballat diferents maneres de treballar amb els ordinadors a les aules. Els hem classificat en 4 punts:


  1. ordinadors com a mestre

  2. ordinadors com a laboratori

  3. ordiandors com a eina de treball

  4. ordinador com alunmes

En les seguents publicacions us explicaré les diferències que hi ha entre els diferents tipus de treball que podem fer amb els nens i els ordinadors a les aules.

Espero que us resulti entenedor.