martes, 24 de noviembre de 2009

ACTUALITAT CULTURAL

TALLER INFANTIL DE CALENDARIS

Al centre comercial ILLA DIAGONAL(Avinguda Diagonal 557, 08029 Barcelona), durant uns dies concrets trobem un taller per a nens per fer calendaris d'advent.

DATES: Divendres 20 i 27 de novembre: de 17:00 a 20.30:00h
Dissabte 21 i 28 de noviembre: de 12:00 a 14:00h i de 17:00 a 20.30:00h

LLOC: Davant de la botiga MUJI (planta -1)

ACTUALITAT CULTURAL


És una exposició fotogràfica que es troba a Barcelona actualment des del 11 de Novembre fins al 13 de Decembre de 2009. És una exposició amb la selecció de 200 millors fotografies seleccionades per un jurat a partir de les millors fotografies de l'any 2008. Aquesta exposició es troba a la CCCB (centre de cultura contemporànea de Barcelona)


viernes, 20 de noviembre de 2009

Setmana d'Activitats extraordinàries

Avui és dia 20 de Novembre, és a dir, avui acaba la setmana d'activitats extraordinàries.
Ha estat una setmana molt completa on hem fet diferents tipus d'activitats i sortides com per exemple la visita de "La Fundació Miró", l'exposició de l'Eugènia Balcells "Freqüències" entre altres...

Personalment, considero que ha estat una setmana molt productiva ja que em realitzat diferents activitats totes aplicables al món de la educació.
Personalment, no vaig poder fer totes les activitats proposades ja que el passat 15 d'octubre vaig patir un accident que em va fer haver d'estar uns dies hospitalitzada i anar amb crosses.
He intentat que aquest fet no afectés molt durant la setmana i durant el curs, però tot i així hi ha coses que no he pogut fer com per exemple l’estada a l’escola que sincerament era l’activitat que més ganes tenia de fer ja que mai havia estat a una escola bressol, però em consola que més endavant ho farem durant un semestre sencer.

A continuació us deixo el vídeo que he fet deixar constància de totes les activitats que hem fet.

Que comenci el vídeo!!!!!


Espero que us hagui agradat!!

lunes, 16 de noviembre de 2009

Setmana d'activiats extrordinàries

Avui ha començat la setmana d'activitats extraordinàries amb la conferència de l'Eulàlia Bosch sota el títol: FER DE MESTRE
Durant el transcurs de la conferència l'Eulàlia ens ha anat parlant de diferents temes relacionats amb l'educació sempre des del seu punt de vista. M'agradaria destacar alguns aspectes que ha desenvolupat a la conferència com la comparació entre les baques i els estudiants, l'any Cerdà, també m'han agradat frases com: "cal se savi", "els nens són curiosos per necessitat" ...

Aquesta conferència que ens ha obert la setmana de les activitats extraordinàries ha estat interessant encara que també he trobat algunes parts una mica abstractes, ja que hi havia parts en les que vaig perdre el fil, però sincerament haig de dir que va estar interessant les coses que ens va transmetre a partir de les imatges i fotografies d'obres d'art. Trobo molt important el fet de que els nen descobreixin l'art, encara que sempre al nivell adequat per la seva edat.

jueves, 12 de noviembre de 2009

Treball col·laboratiu

Desde la classe de Gestió de la Informació i Tic hem hagut de fer un treball col·laboratiu.




Aquest treball està format per tres parts.




1. la presentació d'un índex




2. el formulari contestat per gent anònima.




Aquí podeu trobar les respostes obtingudes




3. una presentació on també trobem englobat l'índex presentat anteriorment.





* * *

Finalment, com a valoració d'aquest treball vull dir que ha estat entretingut i que ens ha servit per conèixer el gran món que amaga GOOGLE. Molts de nosaltres ens hem quedat impressionats de la facilitat de fer un treball amb google Docs entre 5 persones.

Vull dir que és un treball que m'ha agradat fer i també m'ha agradat conèixer aquesta aplicació de GOOGLE tan potent


martes, 10 de noviembre de 2009

Lectura en veu alta


Avui hem fet la lectura en veu alta que consistia en sortir davant de la classe a llegir un fragment d'un text que nosaltres volguéssim. Poc a poc, vam anar sortint tots i depenent de com ho fèiem, ens donava algunes indicacions per tal de millorar la lectura relacionades amb:
El volum ha de ser l'adequat per tal que arribi al públic al que va destinat, fins a l'últim seient. És molt important ja que a l'hora de fer una xarrada si la gent a la que parles no li interessa el tema desconectarà i la gent que li interessa, acabarà perdent l'interès ja que no ho sent bé.
La velocitat, és un altre aspecte important ja que s'ha de llegir a un ritme lent ja que la gent que ens escolta no té el paper del que està sentint i si es per ja no sabrà què està escoltant. Per tal de no llegir molt ràpid cal fer diferents pauses
LA COMA: 2 segons
EL PUNT: 4 segons
EL PUNT I APART: 7 segons
D'aquesta manera el text llegir serà entès per totes les persones ja que seran capaces d'assimilar allò que escolten.
La postura del cos també és molt important ja que tal i com vam llegir al llibre "com parlar bé en públic" és important no mostrar una aparença de nerviosisme ja que això no millora la nostra lectura. És important anar mirant al públic ja que no ho estem llegint per a nosaltres sinó que va destinat a un públic que ens escolta.
La vocalització també és un punt important a l'hora de llegir el text per tal que es pugui entendre. Em de tenir especial cura amb sons complicats com "ll" "rr".

Jo quan vaig haver-ho de llegir, no estava nerviosa ja que com no ho vaig poder fer aixecada, vaig llegir-ho pausadament, l'únic problema que vaig tenir, va ser el so "ll" en alguna paraula.
El meu fragment estava extret d'un text que es diu "La font de la felicitat". És un text que vam fer un grup de 10 persones a l'estiu i era el treball final del curs de monitors que vaig fer.

Aquesta activitat ha estat una de les més complicades que hem hagut de fer juntament amb la futura recitació d'un poema davant de la classe, ja que encara que serem mestres i haurem d'estar davant de nens, dóna molt respecte el fet d'haver de llegir en veu alta un text però considero que aquest exercici ha estat molt beneficiós per nosaltres ja que hem perdut una mica d'aquesta vergonya, por...
El fet de llegir i rebre uns consells de com millorar la lectura ho trobo molt beneficiós per nosaltres ja que encara que passem una estona una mica incòmode ens ha servit per millorar molt la lectura en veu alta.

miércoles, 4 de noviembre de 2009

Windows Movie Maker: poema


Aquest treball, consisteix en agafar un poema i amb una cançó de fons s'ha de realitzar un video.
Per fer aquest vídeo, cal utilitzar diferents programes:
1. Audacity: serveix per gravar tot tipus de veus, músiques, etc..
2. Windows Movie Maker: serveix per fer un video a partir d'imatges, música, text...

La realització d'aquest treball m'ha estat una mica complicat ja que com era un treball que ja havien fet els meus companys a classe, ho he hagut de fer jo sola i havia alguns programes que m'ha costat de baixar.
Finalment, he aconseguit fer el vídeo amb la música de fons, la meva veu, les imatges i el text del poema escrit sobre les imatges.

M'ha agradat fer aquest treball ja que he conegut un nou programa molt potent que és el Audacity que es pot utilitzar per realitzar tot tipus de treballs.

Mapa conceptual: Cmaptools

Aquest és el meu mapa conceptual:



abans de fer el mapa conceptual, s'ha de descarregar el programa "Cmaptools". Un cop descarregat el programa, comencem a fer l'esquema, en el meu cas, de la meva família. Un cop acabat, hem de introduir algunes entrades que només es veuen quan posem el ratolí sobre la paraula.
Un cop finalitzat, com volem utilitzar el treball per penjar-lo a una pàgina web, hem de posar "exportar Cmaps como... página web"

Aquest treball per mi ha estat mol útil ja que no només serveix per fer mapes conceptual sinó que també per esquematitzar apunts. És una bona eina per fer treballs per tal que quedin organitzats i també és important ja que es fan de manera molt ràpida.
Finalment, només dir que és un programa que li donaré bastant us per diferents coses de la universitat

Cmaptools: Programari lliure


Abans de fer el mapa conceptual, s'ha de descarregar el programa "Cmaptools". Un cop descarregat el programa, comencem a fer l'esquema, en el meu cas, de la meva família. Un cop acabat, hem de introduir algunes entrades que només es veuen quan posem el ratolí sobre la paraula.
Un cop finalitzat, com volem utilitzar el treball per penjar-lo a una pàgina web, hem de posar"exportar Cmaps como... página web"

Aquest treball per mi ha estat mol útil ja que no només serveix per fer mapes conceptual sinó que també per esquematitzar apunts. És una bona eina per fer treballs per tal que quedin organitzats i també és important ja que es fan de manera molt ràpida.
Finalment, només dir que és un programa que li donaré bastant us per diferents coses de la universitat
* * *
Finalment, com a valoració només em queda dir que aquest programa m'ha sorpès molt positivament ja que no només el podem fer servir per fer arbres com el que us he posat a la foto sinó que també ens serveix per fer esquemes, apunts...
Etstic contenta d'haver conegut aquest programa i sé que el continuaré utilitzant i recomaman a la gent que m'envolta ja que és molt fàcil de fer anar i a més el resultat és molt bo.

domingo, 1 de noviembre de 2009

¿Qué tienes debajo del sombrero?


Ara ja fa una dies, els meus companys van veure a l'assignatura de Plàstica la pel·lícula "¿qué tienes debajo del sombrero?". Com jo no hi vaig ser, vaig veure-la l'altre dia a casa.
Judith Scott és una escultora nord-americamericana de 62 anys que li arriba el reconeixement internacional després de viure 36 anys en una institució psiquiàtrica. Judith té Sindrome de
Down y és sordmuda. La seva història, explicada a través de la seva germana bessona, Joyce, sense cap discapacitat, és el detonant d'una pel·lícula que viatja a Creative Growth Art Center de California y descobreix a altres personatges que, com Judith, busquen expressar-se a través de l'art.

"¿Qué tienes debajo del sombrero?" és una pel·lícula que m'ha agradat molt ja que es pot veure la lluita per part de la Joyce, per tal que la seva germana Judith pugui ser feliç. Aquest fet, el podem veure reflectit al llarg de tota la pel·lícula ja que veiem com la treu del centre i se la porta a casa seva...
El que més m'ha agradat d'aquesta pel·lícula és la sensibilitat amb la que ha esta tractada ja que és un tema molt emotiu i del que fan caure les llàgrimes.
Veure la pel·lícula ajuda per donar-te compte de la sort que pots tenir a la vida neixent d'una manera o d'una altra i simplement depenent del lloc i amb les condicions de com neixes canvia tot. la vida pot donar un gir de 360 graus.
També haig de dir que trobo molt important els treball que fan el Creative Growth Art Center de California, entre altres, ja que hi ha molts centres que ajuden a la gent amb problemes a superar-se dia a dia i considero que és un treball exemplar ja que en el cas de la Judith, gràcies a l'art ella pot expressar tot allò que no pot fer amb paraules. Aquesta és la manera amb la qual ella ens obra una finestra del seu món que es troba dins seu i que no es pot accedir de cap de les maneres sinó és a partir de les seves obres d'art.